Secretarul general al ONU face apel ca Israelul să „evite o catastrofă umanitară

182 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al ONU  face apel ca Israelul să „evite o catastrofă umanitară
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, face apel ca Israelul să „evite o catastrofă umanitară”, după ce armata israeliană a ordonat ca peste un milion de oameni să evacueze nordul Gazei.
 
„Secretarul general şi echipa sa au dat telefoane. El a fost în contact constant cu autorităţile israeliene, îndemnându-le să evite o catastrofă umanitară”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt, Stephane Dujarric.
 
„Pot să vă spun doar ceea ce ni s-a spus”, spune Dujarric, întrebat despre intervalul de timp. „Este clar pentru noi că ceasul ticăie.”
 
El cere ca ordinul „să fie anulat, evitând ceea ce ar putea transforma ceea ce este deja o tragedie într-o situaţie de criză”.
 
Agenţia ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA) a anunţat transferul operaţiunilor sale în sudul Gazei, dar el a spus că unii membri ai personalului au cerut să rămână în nord.
 
„Nu împingem oamenii să se mişte. Oamenii trebuie să ia propriile lor decizii”, spune el.
 
Există „13.000 de membri ai personalului UNRWA în Gaza, lucrători din prima linie, profesori, medici, asistente medicale, oameni care oferă servicii psihosociale. Ei rămân cu oamenii pe care sunt însărcinaţi să îi susţină”, spune el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici