Secretarul general al ONU se va întâlni cu Netanyahu şi Abbas pentru un armistiţiu în Fâşia Gaza

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, se va întâlni săptămâna aceasta cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, şi cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas pentru a discuta despre posibilitatea unui armistiţiu în Fâşia Gaza.

192 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al ONU se va întâlni cu Netanyahu şi Abbas pentru un armistiţiu în Fâşia Gaza

Ban Ki-moon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Secretarul general ONU îşi va oferi ajutorul diplomatic eforturilor considerabile şi foarte importante pentru aplicarea unui armistiţiu", a declarat Martin Nesirky, purtătorul de cuvânt al lui Ban Ki-moon.

Miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au cerut, luni, încetarea "imediată" a ostilităţilor dintre Israel şi Fâşia Gaza, explicând că o încetare imediată a focului este "în interesul tuturor".

În cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Cairo, liderul Hamas, Khaled Meshaal, a declarat că este conştient că Israelul "este în stare de o invazie terestră", avertizând însă că "nu va fi un picnic, ci un dezastru politic" pentru premierul Benjamin Netanyahu.

Meshaal a precizat că, dacă Israelul doreşte o soluţie diplomatică, trebuie să înceteze focul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici