Secretarul General ONU: Pandemia generează riscuri internaţionale, evidenţiind vulnerabilităţi pentru bioterorism

Criza generată de pandemia coronavirusului este în primul rând de tip medical, dar generează ameninţări "semnificative" la adresa păcii internaţionale şi a ordinii sociale, evidenţiind inclusiv vulnerabilităţi privind atacuri "bioteroriste", avertizează Antonio Guerres, secretarul general ONU.

519 afișări
Imaginea articolului Secretarul General ONU: Pandemia generează riscuri internaţionale, evidenţiind vulnerabilităţi pentru bioterorism

Secretarul General ONU: Pandemia generează riscuri internaţionale, evidenţiind vulnerabilităţi pentru bioterorism

"Deşi pandemia de coronavirus este în primul rând o criză medicală, implicaţiile sunt mult mai ample. Observăm deja efectele negative la nivel social şi economic, în contextul în care guvernele din întreaga lume încearcă să identifice cele mai bune soluţii contra şomajului în creştere şi a scăderii economice. Pandemia prezintă şi o ameninţare semnificativă pentru pacea şi securitatea pe plan internaţional, existând posibilitatea de a conduce la amplificarea tensiunilor sociale şi a violenţelor, care ar submina semnificativ capacitatea noastră de a combate boala", a declarat Antonio Guterres la reuniunea Consiliului de Securitate ONU.

"Vulnerabilităţile şi lipsa de pregătire evidenţiate de această pandemie oferă un spaţiu pentru modul în care s-ar putea derula un atac bioterorist şi ar putea intensifica riscurile în acest sens. Grupuri nonetatiste ar putea obţine acces la tulpini microbiene virulente care ar putea genera efecte devastatoare în societăţi din lume", a atras atenţia secretarul general ONU, conform declaraţiei postate pe site-ul Naţiunilor Unite.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a reunit, joi seară, pentru a discuta, în premieră, despre criza coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici