Securitatea aeriană în lume a înregistrat o ameliorare modestă în 2011

Securitatea aeriană a înregistrat anul trecut o ameliorare modestă cu 45 de accidente mortale faţă de 46 în 2010, conform statisticilor provizorii ale Agenţiei europene de siguranţă a aviaţiei publicate vineri.

127 afișări
Imaginea articolului Securitatea aeriană în lume a înregistrat o ameliorare modestă în 2011

Securitatea aeriană în lume a înregistrat o ameliorare modestă în 2011 (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Securitatea în transportul aerian continuă să cunoască disparităţi importante de la regiune la regiune iar 138 de persoane au murit într-un accident de avion în 2011 în ţări ale Europei care nu sunt membre ale agenţiei, conform comunicatului.

Agenţia europeană include 27 de ţări din Uniunea Europeană precum şi Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein.

Africa se află pe locul doi cu 87 de morţi anul trecut.

În statele membre ale agenţiei, un singur accident aerian a avut loc în 2011. Şase persoane au murit într-un accident la Cork (Irlanda), notează agenţia.

Cifrele se referă la zborurile comerciale cu avioanele a căror masă maximală la decolare este mai mare de 2.250 kilograme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici