Şedinţa Parlamentului moldovean se încheie fără alegerea preşedintelui acestuia

Prima şedinţă a noului Parlament moldovean s-a încheiat în mai puţin de o oră, singura decizie fiind organizarea unei noi reuniuni la 12 mai, când urmează să fie aleasă conducerea Legislativului şi să fie formate grupurile parlamentare, relatează BASA-press.

68 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Parlamentului moldovean se încheie fără alegerea preşedintelui acestuia

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin (Imagine: Mediafax Foto)

La prima şedinţă a nolui Parlament au fost prezenţi 98 din cei 101 deputaţi aleşi în scrutinul parlamentar de la 5 aprilie din partea celor patru partide politice:

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM),

Partidul Liberal (PL),

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) şi

Alianţa Moldova Noastră (AMN).

Excepţie fac parlamentarul Veacesav Platon (AMN), vicepremierul Andrei Stratan (PCRM) şi Dorin Chirtoacă (PL), care a anunţat că renunţă la mandatul de deputat.

Şedinţa a fost prezidată de cel mai vârstnic deputat, Ivan Calin, membru al PCRM.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a ţinut un discurs referitor la legalitatea alegerilor parlamentare de la 5 aprilie, afirmând că acestea s-au desfăşurat conform normelor legale şi standardelor internaţionale. El a făcut totuşi referire la câteva încălcări ale Codului electoral, care ar fi influenţat procesul electoral, fapt demonstrat şi de observatorii internaţionali care au monitorizat alegerile.

Ivan Calin a menţionat că în Parlament trebuie să existe o atmosferă normală de lucru şi că problemele pot fi soluţionate cu ajutorul unui număr mare de voturi a deputaţilor partidelor de opoziţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici