Şeful Africa CDC, întrebat dacă se întrezăreşte finalul pandemiei: e încă foarte prezentă

Directorul interimar al Centrului african pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (Africa CDC) spune că pandemia COVID este încă „foarte prezentă pe continent” şi este încă o ameninţare.

161 afișări
Imaginea articolului Şeful Africa CDC, întrebat dacă se întrezăreşte finalul pandemiei: e încă foarte prezentă

Hepta

Pandemia COVID-19 este încă o ameninţare pe continentul african, având în vedere rata scăzută de vaccinare, a declarat joi directorul interimar al Centrului african pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (Africa CDC), citat de Reuters.

"Virusul încă circulă şi, având în vedere rata scăzută de vaccinare, pandemia este încă foarte prezentă aici, pe continent", a declarat Ahmed Ogwell Ouma.

El a răspuns la o întrebare prividn afirmaţia şefului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit căruia se întrezăreşte sfârşitul pandemiei.

Doar puţin peste 22% din populaţia Africii a fost complet vaccinată împotriva COVID, iar protecţia este încă relativ scăzută, a spus Ouma.

Ouma a declarat că CDC Africa se concentrează pe vaccinarea completă a cât mai multor persoane de pe continent, nu pe procurarea de noi vaccinuri care să vizeze variante specifice, cum ar fi Omicron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici