Şeful Bisericii catolice din Germania, vizat de o anchetă privind un caz de pedofilie

Şeful Bisericii Catolice germane, arhiepiscopul Robert Zollitsch, este vizat de o anchetă pentru complicitate la abuzuri sexuale comise împotriva unui minor, a anunţat miercuri Parchetul din Friburg (sud-vest).

24 afișări
Imaginea articolului Şeful Bisericii catolice din Germania, vizat de o anchetă privind un caz de pedofilie

Şeful Bisericii catolice din Germania, vizat de o anchetă privind un caz de pedofilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Arhiepiscopul a dezminţit imediat acuzaţiile care au declanşat această anchetă a Parchetului, potrivit cărora Zollitsch ar fi ştiut despre abuzurile sexuale comise în anii '60 de un călugăr din cadrul unei mănăstiri cisterciene din Birnau.

Reclamantul afirmă că arhiepiscopul nu doar avea cunoştinţă despre abuzurile sexuale ale călugărului, dar a autorizat mutarea acestuia în cadrul aceleiaşi mănăstiri în 1987, a declarat procurorul Wolfgang Maier, la Friburg. Cazul a fost transmis Parchetului din Konstanz (sud), unde trăieşte, în prezent, călugărul suspectat de comiterea acestor abuzuri, a adăugat acesta.

Arhiepiscopul a declarat, într-un comunicat, că a aflat abia în 2006 despre eventuale abuzuri asupra unui copil în această mănăstire, care ar fi avut loc în anii '60, şi că a informat imediat ordinul cistercian. El a subliniat, totodată, că mănăstirile cisterciene sunt subordonate ordinului religios din care fac parte, şi nu diocezelor, care nu au nicio autoritate asupra lor.

Biserica Catolică germană se confruntă, de la începutul anului, cu o serie de dezvăluiri şi acuzaţii de abuzuri sexuale asupra unor copii, comise de preoţi.

"Nu pot face declaraţii cu privire la conţinutul acestor acuzaţii", a declarat procurorul Maier, în opinia căruia Parchetul din Konstanz este cel care trebuie să studieze dosarul.

Parchetul din Konstanz a anunţat miercuri că nu a primit, încă, acest dosar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici