Şeful centrului CIA din Algeria, anchetat pentru viol

Şeful centrului CIA din Algeria este anchetat de Departamentul american al Justiţiei pentru presupusa violare a două femei musulmane, care pretind că au fost drogate de acesta, au declarat surse din cadrul departamentului, pentru ABC News.

10 afișări
Imaginea articolului Şeful centrului CIA din Algeria, anchetat pentru viol

Şeful centrului CIA din Algeria, anchetat pentru viol

Oficialii susţin că ofiţerul CIA, în vârstă de 41 de ani, convertit la islam, a fost chemat în ţară de ambasadorul american David Pearce în octombrie, după ce femeile l-au acuzat de viol în septembrie.

Descoperirea a peste 12 înregistrări video care îl prezintă pe ofiţerul CIA în timpul unor partide de sex cu alte femei a determinat Departamentul Justiţiei să extindă ancheta la cel puţin o altă ţară arabă, Egiptul, unde agentul a fost detaşat la începutul carierei sale, potrivit oficialilor citaţi. Această decizie a fost luată având în vedere data care apare pe casete.

CIA a refuzat să recunoască desfăşurarea unei anchete în acest caz şi să ofere numele şefului centrului din Algeria, dar directorul pentru afaceri publice din cadrul agenţiei, Mark Mansfield, a declarat că aceasta "va trata cu seriozitate şi va urmări orice acuzaţie de comportament necorespunzător".

Una dintre presupusele victime ar fi declarat că s-a întâlnit cu ofiţerul CIA la un bar în ambasada Statelor Unite, apoi a fost dusă la reşedinţa acestuia, unde susţine că ar fi avut loc violul. Cea de-a doua victimă ar fi declarat procurorilor americani că, într-un incident separat, a fost drogată la reşedinţa oficială a acestuia, înainte de a fi violată.

Ambele femei ar fi făcut declaraţiile sub jurământ ,în faţa procurorilor federali trimişi de Washington pentru a pregăti un posibil caz penal împotriva ofiţerului CIA.

După plângerile iniţiale, oficialii americani au obţinut un mandat de la un procuror federal din Washington în octombrie, pentru a percheziţiona reşedinţa ofiţerului din Alger, unde au găsite casete video care par să fi fost înregistrate în secret şi care, potrivit acestora, îl înfăţişează pe acesta în timpul unor acte sexuale. Oficialii susţin că una dintre presupusele victime ale violului apare pe casetă în "stare de semiconştienţă". Pastilele găsite la reşedinţa CIA au fost trimise la laboratorul FBI pentru a fi analizate, potrivit oficialilor implicaţi în acest caz.

Ofiţerul care conduce centrul CIA din Alger joacă un rol important în colaborarea cu serviciile de informaţii algeriene pentru combaterea organizaţiei al-Qaida responsabilă de un val de atacuri în această ţară. Ambasadorul algerian în Statele Unite, Mourad Benmehid, a declarat că Guvernul său nu a fost informat de Statele Unite în legătură cu acuzaţiile de viol şi cu ancheta în curs.

Până în prezent nu au fost formulate acuzaţii, dar oficialii susţin că un juriu l-ar putea condamna pe acesta pentru viol cel mai devreme luna viitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici