Şeful diplomaţiei iraniene: Puterile europene "repetă papagaliceşte acuzaţiile americane" privind atacurile din Arabia Saudită

Mohammad Javad Zarif, ministrul de Externe de la Teheran, susţine că Franţa, Germania şi Marea Britanie "repetă papagaliceşte acuzaţiile americane absurde", după ce liderii celor trei puteri europene au indicat că sunt de părere că Iranul este responsabil de atacurile din Arabia Saudită.

413 afișări
Imaginea articolului Şeful diplomaţiei iraniene: Puterile europene "repetă papagaliceşte acuzaţiile americane" privind atacurile din Arabia Saudită

Zarif: Puterile europene "repetă papagaliceşte acuzaţiile SUA" despre atacurile din Arabia Saudită

Franţa, Marea Britanie şi Germania au transmis, printr-un comunicat comun, că este clar că Iranul este responsabil pentru atacul asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită şi au solicitat Teheranului să fie de acord cu negocieri pe tema programelor sale de înarmare atomică şi balistică, precum şi privind securitatea în regiunea Orientului Mijlociu.

Liderii europeni au afirmat că nu există nicio altă explicaţie plauzibilă pentru atacurile cu drone şi rachete ce au vizat instalaţii petroliere din Arabia Saudită, însă au semnalat că doresc menţinerea acordului atomic semnat de Iran cu marile puteri în anul 2015.

Pe de altă parte, Zarif a exclus posibilitatea negocierii unui nou acord cu marile puteri fără respectarea celui anterior, acuzând cele trei puteri europene că au demonstrat că, fără aprobarea SUA, "sunt paralizate în privinţa îndeplinirii obligaţiilor asumate".

"Niciun nou acord înainte de conformarea cu cel actual", a adăugat şeful diplomaţiei iraniene.

Taguri:
iran,
arabia saudită,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici