Şeful Dumei de Stat a Rusiei acuză SUA de coordonarea operaţiunilor militare din Ucraina şi de implicare directă în război

Un important deputat rus a acuzat sâmbătă Washingtonul de coordonarea operaţiunilor militare din Ucraina, ceea ce, în opinia sa, echivalează cu implicarea directă a SUA în acţiuni militare împotriva Rusiei.

5158 afișări
Imaginea articolului Şeful Dumei de Stat a Rusiei acuză SUA de coordonarea operaţiunilor militare din Ucraina şi de implicare directă în război

"În esenţă, Washingtonul coordonează şi dezvoltă operaţiuni militare, participând astfel direct la acţiuni militare împotriva ţării noastre", a scris Viaceslav Volodin pe canalul său Telegram, potrivit Reuters.

Washingtonul şi membrii europeni ai alianţei transatlantice NATO au furnizat Kievului arme grele pentru a ajuta să reziste la ofensiva rusă care a dus la ocuparea unor părţi din estul şi sudul Ucrainei, dar nu a reuşit să cucerească capitala.

Cu toate acestea, Statele Unite şi aliaţii lor din NATO au declarat în repetate rânduri că nu vor lua parte la lupte în sine, pentru a evita să devină părţi în conflict.

Oficiali americani au declarat că Statele Unite au furnizat informaţii Ucrainei pentru a ajuta la contracararea asaltului rusesc, dar au negat că aceste informaţii includ date precise de ţintire.

Volodin, preşedintele camerei inferioare a parlamentului, Duma, este un susţinător proeminent al ceea ce Moscova numeşte "operaţiunea sa specială" în Ucraina pentru a degrada capacităţile militare ale vecinului său sudic şi pentru a elimina ceea ce numeşte elemente fasciste care deţin controlul asupra guvernului şi armatei.

Ucraina şi Occidentul spun că acuzaţia de fascism este nefondată şi că Rusia a comis un act de agresiune neprovocat. Conflictul a făcut mii de morţi în Ucraina, iar peste cinci milioane de persoane au fugit din ţară.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici