Şeful OMS solicită Chinei acces complet la informaţii pentru a stabili originile COVID

Şeful OMS forţează China pentru a obţine „acces complet” la informaţii, astfel încât să poată determina originile COVID, anunţă Financial Times, potrivit Reuters.

298 afișări
Imaginea articolului Şeful OMS solicită Chinei acces complet la informaţii pentru a stabili originile COVID

Şeful OMS solicită Chinei acces complet la informaţii pentru a stabili originile COVID

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut Beijingului să ofere mai multe informaţii despre originile COVID-19. De asemenea, OMS este gata să trimită o echipă în China pentru a face noi verificări.

„Presăm China pentru a oferi acces complet şi solicităm ţărilor să ridice problema în timpul reuniunilor lor bilaterale, pentru a îndemna Beijingul să coopereze", a declarat, pentru Financial Times, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Comentariile şefului OMS vin în condiţiile în care autorităţile medicale şi companiile farmaceutice din întreaga lume au început să actualizeze vaccinurile pentru a combate variantele noi de coronavirus.

Ghebreyesus a presat mult timp China pentru a afla toate informaţiile despre originile COVID-19, spunând că toate ipotezele rămân pe masă până când acest lucru se va întâmpla.

Virusul a fost identificat pentru prima dată în oraşul chinez Wuhan în decembrie 2019. Suspiciunea este că virusul a apărut într-o piaţă de animale vii înainte de a scăpa de sub control şi de a se răspândi în toată lumea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici