Şeful Organizaţiei iraniene pentru Energie Atomică avertizează Statele Unite în privinţa susţinerii Arabiei Saudite

Ali Akbar Salehi, şeful Organizaţiei iraniene pentru Energie Atomică (OIEA), a avertizat Statele Unite să nu mai distrugă echilibrul regional prin susţinerea oferită Arabiei Saudite, informează The Guardian.

1137 afișări
Imaginea articolului Şeful Organizaţiei iraniene pentru Energie Atomică avertizează Statele Unite în privinţa susţinerii Arabiei Saudite

Şeful Organizaţiei iraniene pentru Energie Atomică avertizează Statele Unite în privinţa susţinerii Arabiei Saudite

Ali Akbar Salehi a declarat că ”achiziţionarea de arme de către actorii regionali” (referindu-se la achiziţionarea de arme americane de 100 miliarde de dolari de către Arabia Saudită, în timpul vizitei lui Donald Trump la Riyadh) ar putea fi văzută drept o acţiune ”provocatoare” în Teheran şi ar fi nerealist ca Iranul să rămână ”indiferent” în faţa acestei acţiuni.

Donald Trump a afirmat anterior că acordul cu Iranul este "cel mai prost acord negociat vreodată", adăugând că înţelegerea ar putea conduce chiar la "holocaust nuclear", deşi a recunoscut, de asemenea, că va fi dificil de anulat un acord înscris într-o rezoluţie ONU.

Ali Akbar Salehi, şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran, a minimalizat însă posibilitatea ca Trump să întoarcă spatele acestui acord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici