Şeful Parlamentului, autoproclamat preşedinte în Venezuela/ Nicolas Maduro nu renunţă şi anunţă ruperea relaţiilor cu SUA/ Mai multe state l-au recunocut pe noul preşedinte interimar

Liderul opoziţiei şi şef al Adunării Naţionale (Parlamentul) din Venezuela, Juan Guaido, s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar al Venezuelei, fiind susţinut de mai multe ţări, inclusiv Statele Unite, Argentina, Brazilia, Guatemala, Canada, Columbia, Costa Rica, Peru, Chile şi Ecuador.

8449 afișări
Imaginea articolului Şeful Parlamentului, autoproclamat preşedinte în Venezuela/ Nicolas Maduro nu renunţă şi anunţă ruperea relaţiilor cu SUA/ Mai multe state l-au recunocut pe noul preşedinte interimar

Şeful Parlamentului, autoproclamat preşedinte în Venezuela/ Nicolas Maduro nu renunţă şi anunţă ruperea relaţiilor cu SUA/ Mai multe state l-au recunocut pe noul preşedinte

Susţinut de sute de mii de prostetatari, Guaido s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar al Venezuelei şi a făcut apel la organizarea unor alegeri libere.

Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Nicolas Maduro anunţă ruperea relaţiilor diplomatice între Venezuela şi Statele Unite

Venezuela rupe relaţiile politice şi diplomatice cu Statele Unite, a anunţat miercuri preşedintele Nicolas Maduro, acuzând Washingtonul că încearcă să îl înlocuiască cu Juan Guaidó, liderul opoziţiei şi al Adunării Naţionale din Venezuela, relatează site-ul agenţiei Dpaa.

Maduro a făcut acest anunţ după ce Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei.

Acesta a oferit personalului american 72 de ore de a părăsi Venezuela.

"Guvernul imperialist al Statelor Unite desfăşoară o operaţiune de a impune un Guvern marionetă" care să urmeze interesele Washingtonului, a declarat Maduro.

"Vor să conducă Venezuela de la Washington", a adăugat acesta.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis miercuri să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

16 persoane au murit în timpul protestelor/ Autorităţile din Venezuela au folosit gaze lacrimogene pentru a dispera protestarii din Caracas

Forţele de securitate din Venezuela au folosit gaze lacimogene pentru a dispera mulţimea de protestatari care au încercat miercuri să blocheze o autostradă din Caracas, pe fondul creşterii presiunii asupra preşedintelui Nicolas Maduro, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Citeşte continuarea AICI


 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici