Şeful securităţii din Benghazi a fost asasinat

Şeful securităţii din Benghazi, Fradj al-Dersi, a fost asasinat marţi seară de către necunoscuţi în acest oraş din estul Libiei, a declarat pentru AFP un responsabil cu securitatea.

455 afișări
Imaginea articolului Şeful securităţii din Benghazi a fost asasinat

Şeful securităţii din Benghazi a fost asasinat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Liderul securităţii în Benghazi, Fradj al-Dersi, a fost asasinat marţi seară de către necunoscuţi în acest oraş din estul Libiei, a declarat pentru AFP un responsabil cu securitatea.

"Necunoscuţi aflaţi într-o maşină au deschis focul asupra lui al-Dersi care se afla în faţa casei sale. A fost lovit de trei gloanţe", a declarat acest responsabil aflat sub anonimat.

"Acesta a fost dus de urgenţă la centrul medical din Benghazi unde a murit la scurt timp după sosire", a adăugat acesta.

Dersi a fost numit în funcţie la câteva săptămâni după atacul împotriva ambasadei americane, la 11 septembrie, care s-a soldat cu moartea ambasadorului Statelor Unite Chris Stevens şi a altor trei americani.

Acesta a ocupat poziţii de responsabilitate în regimul lui Muammar Kadhafi, printre care şi cel de şef al organului de luptă împotriva drogurilor, înainte de a se alătura rebeliunii împotriva fostului dictator la începutul acesteia în februarie 2011.

Acest asasinat se adaugă altora realizate în estul ţării care au vizat de asemenea ofiţeri ai poliţiei sau armatei, mai ales printre cei care au servit sub regimul lui Muammar Kadhafi.

Aceste atacuri sunt în general atribuite islamiştilor radicali, care încearcă să se răzbune pe foştii lor asupritori după ce au fost victimele unei represiuni severe sub Kadhafi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici