Şeful serviciilor de informaţii britanice este optimist că Ucraina va învinge Rusia

Şeful serviciilor de informaţii britanice, Richard Moore, a declarat că este „optimist” că Ucraina va învinge în războiul său împotriva Rusiei, ale cărei forţe au pierdut avânt pe câmpul de luptă, relatează CNN.

1406 afișări
Imaginea articolului Şeful serviciilor de informaţii britanice este optimist că Ucraina va învinge Rusia

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Richard Moore a declarat că Ucraina „a recuperat mai mult teritoriu într-o lună decât au reuşit ruşii să obţină într-un an” şi că „pare să existe puţine perspective ca forţele ruseşti să recapete impulsul”.

Va depinde de Kiev să „definească” sfârşitul războiului, deoarece „majoritatea conflictelor se încheie printr-un fel de negociere”, a adăugat el în timpul unui discurs susţinut miercuri la Praga.

Declaraţiile lui Moore vin în contextul în care Ucraina îşi continuă contraofensiva de primăvară împotriva trupelor ruseşti. De la începutul contraofensivei, din iunie, luptele s-au dovedit mai dure decât anticipau unii, progresele fiind măsurate în sute de metri, spre deosebire de zeci de kilometri.

Ucraina a sperat să folosească această ofensivă pentru a expulza un număr semnificativ de forţe ruseşti de pe teritoriul ucrainean şi pentru a schimba cursul războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici