Seif al-Islam dezminte informaţiile privind arestarea sa şi afirmă că regimul controlează Tripoli

Seif al-Islam, unul dintre fiii colonelului Muammar Kadhafi, s-a întâlnit, în noaptea de luni spre marţi, cu ziarişti străini aflaţi în capitala libiană, dezminţind declaraţiile rebelilor privind arestarea sa şi afirmând că Tripoli se află sub controlul regimului.

296 afișări
Imaginea articolului Seif al-Islam dezminte informaţiile privind arestarea sa şi afirmă că regimul controlează Tripoli

Seif al-Islam dezminte informaţiile privind arestarea sa şi afirmă că regimul controlează Tripoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt aici pentru a dezminţi minciunile", le-a spus el ziariştilor cu care s-a întâlnit în complexul rezidenţial al liderului libian.

Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI), Luis Moreno-Ocampo, declarase, în noaptea de duminică spre luni, că a primit "informaţii confidenţiale potrivit cărora" Seif al-Islam a fost arestat de rebeli. Şi preşedintele Consiliului Naţional de Tranziţie libian, Mustafa Abdeljalil, declarase că are informaţii conform cărora Seif al-Islam a fost arestat şi se află într-un loc păzit, în aşteptarea unui proces.

Fratele său, Mohamed Kadhafi, a cărui arestare a fost anunţată duminică de rebeli, a reuşit să evadeze, potrivit unor surse din cadrul conducerii insurgenţilor libieni.

Seif al-Islam s-a întâlnit cu trei ziarişti, în incinta complexului rezidenţial al liderului libian, unde a ajuns la bordul unui vehicul 4x4.

Al doilea fiu al lui Muammar Kadhafi şi unul dintre purtătorii de cuvânt ai regimului, Seif al-Islam a fost deseori prezentat drept potenţial succesor al tatălui său la conducerea Libiei.

"Tripoli se află sub controlul nostru. Toată lumea să stea liniştită. Totul va fi bine la Tripoli", a spus el. "Aţi văzut cum s-au ridicat libienii pentru a lupta împotriva rebelilor?", a adăugat Seif al-Islam.

"Occidentul dispune de tehnologie avansată, care a perturbat telecomunicaţiile şi a trimis mesaje oamenilor", anunţând căderea regimului colonelului Kadhafi, a spus el, afirmând că este vorba despre "un război tehnologic şi mediatic, cu scopul de a provoca haos şi teroare în Libia".

Seif al-Islam a declarat şi că forţele loiale regimului au provocat "pierderi grele rebelilor care au luat cu asalt" reşedinţa lui Kadhafi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici