Seif al-Islam, rănit la o mână în timpul unui raid efectuat de NATO

Seif al-Islam, fiul fostului lider libian Muammar Kadhafi, a afirmat într-o înregistrare video difuzată duminică pe Internet că a fost rănit la o mână în timpul unui raid efectuat de NATO împotriva convoiului său, în timp ce fugea din oraşul Bani Walid.

200 afișări
Imaginea articolului Seif al-Islam, rănit la o mână în timpul unui raid efectuat de NATO

Seif al-Islam (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În momentul în care părăseam Bani Walid, am fost ţinta unui raid al alianţei cruciate (NATO). Douăzeci şi şase dintre tinerii noştri au căzut martiri, iar ceilalţi au fost grav răniţi", a explicat Seif al-Islam, arestat în noaptea de vineri spre sâmbătă în sudul Libiei.

"Am fost rănit în acest raid care ne-a vizat în apropiere de Wadi Zemzem", la sud de Bani Walid, a adăugat el în înregistrarea video, difuzată de centrul mediatic al oraşului Zenten, unde este deţinut de sâmbătă.

Conform imaginilor difuzate după arestarea sa, Seif al-Islam, căutat de Curtea Penală Internaţională (CPI), avea mai multe degete bandajate la mâna dreaptă. Această mână nu era vizibilă în înregistrarea difuzată duminică.

Purtând ochelari şi un turban maro, el a indicat că are nevoie de o intervenţie chirurgicală la mână.

"S-a convenit ca un cadru medical, inclusiv anestezişti, să vină aici, la Zenten, pentru operaţia de care am nevoie", a declarat el. "Suntem aici cu fraţii şi cu apropiaţii noştri", a conchis el.

Potrivit mărturiilor unor combatanţi, Seif al-Islam a reuşit să fugă, rănit la o mână, după un raid al NATO la sud de Bani Walid, la jumătatea lunii octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici