Seismul produs în Peru a avut magnitudinea de 8 grade

Institutul american de geofizică (USGS), care monitorizează cutremurele din lumea întreagă, a anunţat că seismul produs miercuri, în Peru, a avut magnitudinea excepţională de 8 grade, nu 7,5 cât fusese estimat anterior, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Seismul produs în Peru a avut magnitudinea de 8 grade

Seismul produs în Peru a avut magnitudinea de 8 grade

Potrivit institutului american, anual, un singur cutremur atinge sau depăşeşte magnitudinea de 8 grade, pe glob. Cu toate acestea, cutremurul din Peru este cel de-al doilea din acest an, care a avut această intensitate. Precedentul seism s-a produs în Insulele Solomon, în aprilie, şi a avut magnitudinea 8,1 grade, provocând moartea a 54 de persoane.

Pentru măsurarea intensităţii seismului, USGS foloseşte "magnitudinea de moment" (Mw), legată direct de parametrii cutremurului (suprafaţă şi distanţa de deplasare a faliei). Pe această scară deschisă, un seism cu magnitudinea de cel puţin 6 grade este considerat puternic.

Institutul peruan de seismologie a fixat magnitudinea cutremurului la 7,7 grade pe scara Richter.

Epicentrul cutremurului care s-a produs miercuri, pe coasta sudică a statului Peru, s-a situat la 150 de kilometri sud-est de capitala Lima, la o adâncime de 30,3 kilometri, potrivit USGS.

Directorul-adjunct al biroului ONU de coordonare a asistenţei umanitare, Margareta Wahlstrom, a declarat, joi, că seismul s-a soldat cu moartea a cel puţin 450 de persoane şi rănirea altor circa 1.500.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici