Selfie-ul pilotului: balonul de spionaj chinezesc văzut din avioanele americane

Fotografia publicată pe Twitter a fost confirmată ulterior de Pentagon

662 afișări
Imaginea articolului Selfie-ul pilotului: balonul de spionaj chinezesc văzut din avioanele americane

Selfie-ul pilotului: balonul de spionaj chinezesc văzut din avioanele americane

A fost numit „selfie-ul pilot”. Fotografia arată un U2 american în timp ce monitorizează mişcările balonului spion chinez care a fost doborât ulterior. Postat miercuri de contul de Twitter @space_osint, a fost confirmat ulterior de Pentagon.

Sunt fotografii interesante pentru experţi, deoarece vă permit observarea detaliilor şi dimensiunilor reale ale balonului, aşa cum sunt evidenţiate şi de umbra aeronavei americane proiectată pe balon. Cineva a localizat punctul geografic în care a avut loc „întâlnirea”: o zonă la vest de St. Louis, Missouri.

Episodul a fost în centrul controversei diplomatice dintre cele două superputeri. Beijingul a susţinut că balonul a fost destinat să colecteze date meteorologice, în timp ce Washingtonul a considerat amestecul în teritoriul său ca un act de spionaj, deoarece balonul a zburat şi peste zonele care găzduiesc instalaţii militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici