Seminţe misterioase, trimise ilegal din China, au fost identificate în SUA. Despre ce specii e vorba

  • Departamentul de Agricultură din SUA a identificat 14 specii diferite de seminţe în mai multe pachete misterioase.
  • Se pare că pachetele au fost trimise de China în cutiile poştale ale americanilor.
  • Punguţele conţineau seminţe de ierburi aromatice şi alte plante printre care hibiscus şi mentă.
  • Iniţial, autorităţile americane i-au avertizat pe cetăţeni să nu deschidă pachetele, avertizând că ar putea fi vorba de specii de plante invazive.
6880 afișări
Imaginea articolului Seminţe misterioase, trimise ilegal din China, au fost identificate în SUA. Despre ce specii e vorba

Seminţe misterioase, trimise ilegal din China, au fost identificate în SUA. Despre ce specii e vorba

Până acum, misterioasele pachete de seminţe trimise ilegal din China în SUA par inofensive. Cel puţin 14 specii diferite de seminţe au fost identificate începând cu 29 iulie, a spus Osama El-Lissy, un oficial al Departamentului de Agricultură din SUA (USDA), scrie cbsnews.com. 
 
Este vorba despre muştar, varză, zorele, ierburi aromatice precum mentă, salvie, rozmarin, lavandă, dar şi hibiscus şi trandafiri. 
 
Se pare că locuitorii din 50 de state au raportat că au primit pachete suspecte, nesolicitate, de seminţe care par a fi expediate din China. Autorităţile i-au avertizat să nu le deschidă, să nu le planteze şi să contacteze oficialii USDA, pentru ca probele să fie cercetate.
 
Comisarul Departamentului Agriculturii din Texas, Sid Miller, a îndemnat oamenii să fie precauţi: „Ar putea fi o bacterie. Ar putea fi un alt virus, o specie invazivă“. În acelaşi timp, investigaţiile continuă.
 
Autor: Andreea Neblea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici