Semnalele sonore detectate nu provin de la cutiile negre ale avionului Boeing 777

Semnalele sonore detectate la începutul lui aprilie în sudul Oceanului Indian nu provin de la cutiile negre ale avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut la 8 martie, a declarat joi, la CNN, Michael Dean, un oficial al Marinei americane, care participă la căutări.

158 afișări
Imaginea articolului Semnalele sonore detectate nu provin de la cutiile negre ale avionului Boeing 777

Semnalele sonore detectate nu provin de la cutiile negre ale avionului Boeing 777 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui, s-a stabilit că semnalele au fost emise de o altă sursă, care nu are nicio legătură cu avionul ce a dispărut la puţin timp după ce a decolat de la Kuala Lumpur având 239 de pasageri şi membri ai echipajului la bord.

Centrul de coordonare internaţională a cercetărilor, cu sediul în Australia, a confirmat informaţia: "Putem afirma de acum că această zonă nu este locul unde s-a prăbuşit zborul MH370".

Sondarea fundului oceanului cu un robot submarin în locul în care au fost înregistrate aceste emisii - despre care se credea că provin de la cutiile negre - s-a dovedit infructuoasă, potrivit Centrului de coordonare internaţională a căutărilor (JACC), cu sediul în Australia.

"JACC poate informa că nicio urmă a avionului nu a fost găsită de vehiculul submarin autonom" şi "Agenţia australiană de securitate a transporturilor a conchis că zona (ar putea) fi exclusă ca locul unde s-a scufundat zborul MH370".

Nava australiană Ocean Shield care transporta robotul submarin american Bluefin-21 a părăsit zona după ce a căutat pe o suprafaţă oceanică de 850 de kilometri pătraţi pentru a încerca să localizeze epava avionului Boeing 777 dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord.

Un senzor şi balize au detectat luna trecută ultrasunete provenind probabil de la cutiile negre ale avionului Boeing 777. Aceste emisii au încetat, probabil din cauza epuizării bateriilor acestor dispozitive şi niciun alt nou element nu a permis precizarea zonei de căutare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici