Senator american: O zonă de interdicţie aeriană în Ucraina înseamnă începerea Celui de-al Treilea Război Mondial

În SUA, politicienii au discutat în emisiunile de duminică despre ideea unei zone de interdicţie aeriană - aşa cum au cerut preşedintele Zelenski şi alţi ucraineni proeminenţi, relatează BBC.

8959 afișări
Imaginea articolului Senator american: O zonă de interdicţie aeriană în Ucraina înseamnă începerea Celui de-al Treilea Război Mondial

Senator american: O zonă de interdicţie aeriană în Ucraina înseamnă începerea Celui de-al Treilea Război Mondial

Senatorul Marco Rubio, republicanul cu cel mai înalt rang în Comisia de Informaţii a Senatului, a declarat duminică la CNN că o zonă de interdicţie aeriană înseamnă "începerea celui de-al Treilea Război Mondial".

"Oamenii trebuie să înţeleagă ce înseamnă o zonă de interdicţie aeriană. Nu este o regulă pe care o treci şi pe care toată lumea trebuie să o respecte. Este luarea angajamentului de a doborî avioanele Federaţiei Ruse care încalcă acest lucru", a spus el.

El a adăugat că, în opinia sa, nu are "niciun sens" ca Vestul să continue să importăm petrol din Rusia, despre care a spus că este folosit pentru a finanţa războiul din Ucraina.

Un alt senator, democratul Christopher Murphy, din Connecticut, a declarat pentru Fox că, în opinia sa, nu este în interesul american sau european să se aplice o zonă de interdicţie aeriană.

A face acest lucru ar putea duce la "cele mai mari două superputeri nucleare din lume, cele mai bine echipate - să intre în război direct una împotriva celeilalte".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici