Senator american: Rusia, "implicată activ" în alegerile prezidenţiale din Franţa

Richard Burr, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Senatul american, avertizează că Rusia este în mod activ implicată în scrutinul prezidenţial din Franţa, adăugând că Moscova ar potenţialul de a "perturba echilibrul" alegerilor din Europa, putând înclina rezultatul în favoarea unui candidat.

5002 afișări
Imaginea articolului Senator american: Rusia, "implicată activ" în alegerile prezidenţiale din Franţa

Senator american: Rusia, "implicată activ" în alegerile prezidenţiale din Franţa (Imagine: Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)

"Cred este destul de cert pentru toată lumea că ruşii sunt în mod activ implicaţi în alegerile din Franţa", a declarat republicanul Richard Burr, care conduce ancheta Senatului în legătura cu presupusele imixtiune ale Moscovei în cursul campaniei pentru preşedinţia Statelor Unite.

"Ceea ce putem observa ca fiind un efort foarte mascat în anul 2016 în Statele Unite, este foarte vizibil, dar şi mascat, în Germania şi Franţa", a adăugat senatorul, potrivit site-ului postului France 24.

Oficialul a mai avertizat că Rusia ar potenţialul de a "perturba echilibrul" alegerilor din Europa, putând înclina rezultatul în favoarea candidatului preferat.

"Aşa că suntem de părere că este responsabilitatea noastră să informăm restul lumii despre ce se întâmplă, pentru că în acest moment vorbim de defăimare la adresa candidaţilor", a mai afirmat senatorul.

Acest avertisment vine la câteva zile după vizita la Moscova a candidatei de extremă dreapta Marine Le Pen. După discuţia cu preşedintele rus Vladimir Putin, Le Pen a declarat că liderul de la Moscova reprezintă "o nouă viziune" a lumii.

Luna trecută, candidatul proeuropean Emmanuel Macron a acuzat Rusia că încearcă să-l discrediteze prin răspândirea de zvonuri false prin intermediul instituţiilor media controlate de Moscova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici