Senatorul John McCain s-a întâlnit cu liderii opoziţiei ucrainene

Senatorul american John McCain s-a întâlnit sâmbătă, la Kiev, cu liderii opoziţiei ucrainene, care au îndemnat Washingtonul să introducă sancţiuni împotriva oficialilor de la Kiev, implicaţi în reprimarea manifestanţilor, anunţă partidul de opoziţie Udar, citat de pagina online a agenţiei UNIAN.

227 afișări
Imaginea articolului Senatorul John McCain s-a întâlnit cu liderii opoziţiei ucrainene

John McCain (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vitali Kliciko, liderul partidului Udar, a declarat în cadrul acestei întâlniri că "Ucraina trăieşte un moment istoric, care va determina dacă statul se va orienta spre democraţie sau spre dictatură, de aceea anume acum această ţară are nevoie de o susţinere din partea altor state", potrivit unui comunicat de presă al partidului Udar.

"Nu este suficient să avem o susţinere morală. Sunt necesare acţiuni şi presiuni asupra Guvernului (ucrainean). Anume din acest motiv îndemnăm Statele Unite să introducă sancţiuni împotriva oficialilor implicaţi în cazul utilizării forţei împotriva manifestanţiilor paşnici", a adăugat Kliciko, exprimându-şi speranţa că această propunere va fi susţinută de McCain în Senatul american.

Anterior, senatorul republican s-a întâlnit cu ministrul ucrainean de Externe, Leonid Kojara, care a subliniat că una dintre priorităţile Kievului este "integrarea în Uniunea Europeană".

Puterea ucraineană a suspendat, brusc, la sfârşitul lui noiembrie, semnarea unui Acord de Asociere cu Uniunea Europeană, aflat în pregătire de mai multe luni, pentru a se întoarce către Rusia. Această situaţie a provocat manifestaţii ale opoziţiei şi o mobilizare fără precedent de la "revoluţia portocalie" prooccidentală din 2004.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici