Senatorul republican John McCain critică Administraţia Trump pe tema situaţiei din Afganistan

Senatorul John McCain, fost candidat al Partidului Republican la preşedinţia Statelor Unite, a afirmat că Administraţia Trump nu are nicio strategie în ceea ce priveşte Afganistanul, unde sunt staţionaţi 8.400 de militari americani, potrivit CBS News.

371 afișări
Imaginea articolului Senatorul republican John McCain critică Administraţia Trump pe tema situaţiei din Afganistan

Senatorul republican John McCain critică Administraţia Trump pe tema situaţiei din Afganistan

”Săptămâna trecută, secretarul pentru Apărare Mattis a afirmat în cadrul Comitetului pentru forţe armate din Senat că nu câştigăm în Afganistan. Şi totuşi, la şase luni de la instalarea noii administraţii, tot nu a prezentat o strategie”, a declarat senatorul.

McCain este de părere că, în cazul în care Administraţia Trump nu va reuşi să dezvolte o strategie de succes, Congresul va trebui să joace un rol mai important.

”După aproape 16 ani de război suntem într-un impas în Afganistan. Mai rău, nu avem nicio strategie să ieşim din acest impas şi să obţinem victoria”, a adăugat senatorul republican.

Ca reacţie la criticile aduse de McCain, generalul Joseph Dunford, şeful Statului Major, a declarat că Administraţia Trump efectuează o evaluare strategică a situaţiei din Afganistan, care va fi finalizată la mijlocul lunii iulie.

Totodată, Pentagonul are în plan trimiterea de noi trupe în Afganistan. Astfel, între 3.000 şi 5.000 de militari ar urma să se alăture trupelor deja prezente în Afganistan. Decizia dislocării de noi trupe ar urma să fie anunţată de Jim Mattis, secretarul american pentru Apărare, în următoarele zile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici