Statele membre UE au decis să prelungească sancţiunile impuse Rusiei pentru încă un an pentru anexarea Crimeei

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au decis să prelungească pentru încă un an sancţiunile impuse Rusiei în urma anexării regiunii ucrainene Crimeea, informează site-ul cotidianului Deutsche Welle.

756 afișări
Imaginea articolului Statele membre UE au decis să prelungească sancţiunile impuse Rusiei pentru încă un an pentru anexarea Crimeei

Statele membre UE au decis să prelungească sancţiunile impuse Rusiei pentru încă un an pentru anexarea Crimeei

Sancţiunile impuse de statele membre ale Uniunii Europene vor rămâne în vigoare până în luna iunie a anului 2018, conform deciziei luate luni de miniştrii de externe ai statelor UE. Astfel, sancţiunile impuse privesc stoparea legăturilor comerciale cu Crimeea în ceea ce priveşte transporturile, energia şi telecomunicaţiile. Investiţiile europene în fosta regiune ucraineană, precum şi oferirea serviciilor turistice sunt şi ele interzise.

”Statele membre au decis extinderea măsurilor restrictive până în 2018, ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei. UE continuă să condamne anexarea ilegală a Crimeei şi nu va recunoaşte acest act”, a declarat un reprezentant al Consiliului Uniunii Europene.

Primele sancţiuni au fost impuse Rusiei în 2014, imediat după anexarea peninsulei Crimeea de la Ucraina.

Blocul comunitar ia în calcul şi prelungirea sancţiunilor Rusiei pentru implicarea Moscovei în conflictul din estul Ucrainei. Acestea urmează să expire în luna iulie a acestui an, iar UE ia în calcul extinderea lor pentru încă şase luni, în ciuda faptului că unele state membre şi-au exprimat rezervele.

Italia, Grecia şi Ungaria au adoptat o poziţie rezervată, susţinând că sancţiunile impuse Rusiei dăunează intereselor economice europene.

Chiar şi în acest context în care există opinii divergente, UE a reuşit până acum să rămână unită în ceea ce priveşte sancţionarea comportamentului agresiv al Rusiei.

UE susţine că Rusia trebuie trasă la răspundere pentru sprijinirea grupărilor separatiste proruse din estul Ucrainei. Moscova este de părere că UE poartă vina pentru escaladarea conflictului din Ucraina, deoarece a îndemnat la răsturnarea unui guvern legitim prorus.

Peste 10.000 de persoane au murit, până în acest moment, ca urmare a violenţelor de pe teritoriul Ucrainei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici