Senatul Canadei a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recreaţional

Camera Superioară a Parlamentului din Canada a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recreţional, devenind astfel prima ţară din G7 care ar putea legaliza canabisul, relatează site-ul agenţiei Reuters şi cotidianul Independent.

1027 afișări
Imaginea articolului Senatul Canadei a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recreaţional

Senatul Canadei a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recreaţional

Senatul a aprobat legea cu 52-29 de voturi. Legea permite persoanelor care au împlinit 18 ani să crească, să cumpere şi să folosească marijuana în scop recreaţional. Aceasta reglementează că o persoană poate creşte până la patru plante acasa.

Proiectul de lege a fost aprobat marţi de Camera Comunelor, urmând să fie prezentat premierului Justin Trudeau, un susţinător al eforturilor de legalizare a marijuanei.

"Este prea uşor pentru copiii noştri să obţină marijuana şi pentru infractori să obţină profit. Astăzi vom schimba acest lucru. Planul nostru de a legaliza şi reglementa utilizarea marijuanei tocmai a fost aprobat de Senat", a declarat Trudeau într-un mesaj postat pe platforma de microblogging Twitter.

În urma deciziei Parlamentului, Canada devine a doua ţară care aprobă folosirea marijuanei în scop recreaţional, la nivel naţional, după Uruguay, dar şi prima din Grupul ţărilor puternic industrializate (G7).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici