Senatul SUA aprobă 1.000 de miliarde de dolari pentru planul lui Joe Biden privind infrastructura

  • Senatul SUA aprobă alocarea a 1.000 de miliarde de dolari pentru planul preşedintelui Joe Biden privind infrastructura.
  • Preşedintele Joe Biden cere 2.300 de miliarde de dolari pentru .Planul de investiţii în infrastructură şi crearea de locuri de muncă
  • În plus, Joe Biden vrea 1.800 de miliarde de dolari pentru "Planul Familiilor Americane".
1810 afișări
Imaginea articolului Senatul SUA aprobă 1.000 de miliarde de dolari pentru planul lui Joe Biden privind infrastructura

Senatul SUA aprobă 1.000 de miliarde de dolari pentru planul lui Joe Biden privind infrastructura

Senatul Statelor Unite a aprobat, marţi, un plan în valoare de 1.000 de miliarde de dolari destinat investiţiilor în infrastructură şi creării de locuri de muncă, ceea ce constituie o victorie iniţială pentru preşedintele Joseph Biden.

Planul, depus de senatoarea democrată Kyrsten Sinema împreună cu senatorul republican Rob Portman, a fost aprobat în Senat cu un raport de voturi de 69/30. Nouăsprezece senatori republicani au votat alături de toţi senatorii democraţi în favoarea planului, informează publicaţia The Hill.

Proiectul va merge în Camera Reprezentanţilor, dar preşedintele acestei camere parlamentare, Nancy Pelosi, unul dintre liderii Partidului Democrat, a transmis că nu îl va supune votului până când Senatul nu va aproba a două etapă a planului privind infrastructura, un proiect care va avea o valoare totală de 3.500 de miliarde de dolari şi care include o serie de priorităţi ale politicienilor democraţi.

Însă votul favorabil acordat acum de Senat constituie o victorie iniţială pentru preşedintele Joseph Biden, un politician democrat.

„Congresul a discutat de mult timp despre modernizarea cu adevărat a infrastructurii ţării noastre. Senatul SUA a aprobat acest plan pentru a le oferi cetăţenilor americani infrastructura sigură şi modernă pe care o merită", au transmis într-un comunicat comun, după vot, senatoarea democrată Kyrsten Sinema, senatorul republican Rob Portman şi alţi opt colegi. Acordul senatorilor democraţi şi republicani prevede alocări de fonduri pentru proiecte precum construcţia de poduri, drumuri, reţele de telecomunicaţii digitale, extinderea sistemului de alimentare cu apă şi construcţii feroviare.

Preşedintele Joseph Biden a cerut 2.300 de miliarde de dolari pentru Planul de investiţii în infrastructură şi locuri de muncă. În plus, preşedintele SUA vrea aprobarea "Planului Familiilor Americane", în valoare de 1.800 de miliarde de dolari, care prevede finanţarea a cel puţin patru ani de învăţământ, oferirea de asistenţă directă copiilor şi familiilor, extinderea facilităţilor fiscale destinate familiilor cu copii şi angajaţilor, precum şi măsuri de reducere a inegalităţilor sociale.

Congresul SUA a aprobat deja un plan de stimulare economică de 1.900 de miliarde de dolari, intrat în vigoare în martie.

Planurile, care se înscriu în cadrul eforturilor de relansare economică post-pandemie şi tranziţiei ecologice şi digitale, generează opoziţie în Congres, în contextul în care sunt prevăzute majorări de taxe pentru finanţarea măsurilor de asistenţă şi a investiţiilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici