Separatiştii europeni susţin independenţa Scoţiei

Reprezentanţi din 29 de partide naţionaliste au semnat o declaraţie comună joi, la Edinburg, unde au venit pentru a susţine independenţa Scoţiei. "Scoţieni, votaţi da, pentru voi, dar şi pentru noi", a afirmat Daniel Turp, membru al Partidului Quebecois, în cursul unei conferinţe de presă a Alianţei Libere Europene (ALE).

265 afișări
Imaginea articolului Separatiştii europeni susţin independenţa Scoţiei

Separatiştii europeni susţin independenţa Scoţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La fel ca şi ceilalţi participanţi, el mizează pe un principiu al dominoului în cazul unei victorii în referendum a taberei care se pronunţă pentru separarea Scoţiei de Marea Britanie.

Deputatul european catalan Josep Maria Terricabras a apreciat că a venit timpul ca Marea Britanie şi Scoţia să divorţeze, iar Catalonia să aibă, de asemenea, dreptul la referendum.

"Scoţienii nu mai pot avea copii cu englezii, iar catalanii nu mai pot avea copii cu spaniolii", a declarat el.

"Este un festin democratic. Dacă Europa are frică de aşa ceva, atunci Europa nu îmi mai place", a adăugat el.

Reprezentanţii celor 29 de partide naţionaliste au semnat ulterior o declaraţie comună în care şi-au reînnoit angajamentul pentru principiul autodeterminării naţiunilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici