Serbia vrea să îşi majoreze bugetul alocat pentru armată şi poliţie

În propunerea de buget pentru anul 2019, Serbia menţionează o majorare a cheltuielilor cu 40% pentru armată şi 13,5% pentru poliţie, relatează site-ul publicaţiei Balkan Insight.

155 afișări

În 2019, Guvernul plănuieşte să aloce Ministerului de Interne un buget de 720 de milioane de euro, în timp ce pentru Ministerul Apărării va aloca 792 de milioane de euro.

Dacă propunerea va fi aprobată, salariul angajaţilor din ambele ministere va creşte cu aproximativ 9%.

Ministerul pentru Finanţe, Sinisa Mali, nu a oferit un motiv pentru majorarea bugetului pentru armată şi poliţie, însă a făcut apel la o propunere de buget echilibrată.

Cu toate acestea, majorarea a fost criticată de Consiliul Fiscal al Serbiei. Preşedintele consiliului, Pavle Petrovic, a declarat că banii ar fi trebuit investiţi în creşterea economică, în loc de armată şi poliţie.

Serbia a mai fost acuzată de alte state vecine că ar încuraja o nouă cursă a înarmării.

Autorităţile sârbe susţin că ţara are nevoie să îşi modernizeze armata.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici