Sergei Lavrov, ministrul rus de Externe: Rusia şi SUA sunt de acord că atacurile americane asupra Siriei nu ar trebui sa se repete

Sergei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat că Rusia şi Statele Unite au căzut de acord că atacurile americane asupra regimului din Siria nu ar trebui sa se repete, însă Departamentul de Stat al SUA a indicat că Rex Tillerson nu a exclus posibilitatea unor atacuri viitoare, potrivit Reuters.

2603 afișări
Imaginea articolului Sergei Lavrov, ministrul rus de Externe: Rusia şi SUA sunt de acord că atacurile americane asupra Siriei nu ar trebui sa se repete

Sergei Lavrov, ministrul rus de Externe: Rusia şi SUA sunt de acord că atacurile americane asupra Siriei nu ar trebui sa se repete

Ministrul rus a declarat că cele două state au ajuns la această "concluzie" în cursul vizitei la Moscova a secretarului american de Stat, Rex Tillerson, citat de agenţia de ştiri Interfax.

Pe de altă parte, Departamentul de Stat al Statelor Unite a contrazis afirmaţia oficialului rus.

"Secretarul a explicat că nu există ţinte ulterioare după atacul cu rachete, însă nu a exclus posibilitatea unei acţiuni viitoare", a declarat Mark Toner, purtătorul de cuvânt în exerciţiu al Departamentului de Stat.

"(Tillerson) a subliniat că Rusia se află în poziţia de a-şi folosi influenţa asupra regimului Assad pentru a se asigura că va mai fi niciodată necesar ca SUA să acţioneze", a adăugat Toner.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici