Coaliţia condusă de SUA în Siria a recunoscut că a ucis din GREŞEALĂ 18 luptători ai Forţelor Democratice Siriene

Coaliţia condusă de SUA în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic în Siria a ucis din greşeală 18 membri ai Forţelor Democratice Siriene, în urma unui atac aerian care a avut loc în data de 11 aprilie, la sud de oraşul Tabqa, a anunţat joi Pentagonul, relatează Reuters.

1872 afișări
Imaginea articolului Coaliţia condusă de SUA în Siria a recunoscut că a ucis din GREŞEALĂ 18 luptători ai Forţelor Democratice Siriene

Coaliţia condusă de SUA în Siria a recunoscut că a ucis din GREŞEALĂ 18 luptători ai Forţelor Democratice Siriene (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Atacul a fost solicitat de către forţele partenere, care au anunţat că au identificat o locaţie-ţintă pentru o poziţie de luptă a ISIS. Locaţia respectivă s-a dovedit a fi de fapt o poziţie de luptă a Forţelor Democratice Siriene", se arată într-un comunicat al Comandamentului central al Statelor Unite.

Potrivit anunţului făcut de Pentagon, coaliţia îşi exprimă "cele mai profunde condoleanţe" pentru membrii Forţelor Democratice Siriene şi familiile acestora şi subliniază ca va pune în aplicare măsuri de protecţie adecvate pentru a preveni incidente similare în viitor.

Tabqah este un oraş din provincia Raqqa, localizat la aproximativ 55 de kilometri de oraşul Raqqa.

La începutul lunii aprilie, presa siriană a anunţat că minimum 15 civili, inclusiv trei copii şi o femeie, au fost ucişi într-un sat din apropierea oraşului Raqqa, în urma unui atac aerian care ar fi fost desfăşurat de către coaliţia condusă de SUA.

"Operaţiunea Rezolvarea Problemei Inerente" este o misiune militară a Statelor Unite împotriva grupării teroriste Stat Islamic (IS, fost ISIS/ISIL), care include campanii în Iraq şi Siria. Operaţiunea a fost lansată în vara anului 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici