Viitorul guvern de coaliţie din Bulgaria face din politica de migraţie o prioritate pentru a împiedica pătrunderea ilegală a străinilor în ţară

Partidul conservator GERB şi cel naţionalist Patrioţii Uniţi au prezentat, joi, programul strategic comun al viitorului guvern de coaliţie, care prevede, printre altele, o politică de migraţie pentru a împiedica pătrunderea ilegală a străinilor în ţară, relatează site-ul The Sofia Globe.

534 afișări
Imaginea articolului Viitorul guvern de coaliţie din Bulgaria face din politica de migraţie o prioritate pentru a împiedica pătrunderea ilegală a străinilor în ţară

Viitorul guvern de coaliţie din Bulgaria face din politica de migraţie o prioritate pentru a împiedica pătrunderea ilegală a străinilor în ţară (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Valeri Simeonov, copreşedintele coaliţiei naţionaliste Patrioţii Uniţi, şi Boiko Borisov, liderul formaţiunii de centru-dreapta GERB, au anunţat în cadrul unei conferinţe comune că programul de guvernare acoperă perioada până în 2021.

Printre politicile prezentate în documentul de 21 de pagini se află împiedicarea pătrunderii ilegale a străinilor în ţară, expulzarea imigranţilor ilegali şi sporirea securităţii la frontiere.

Programul bulgar de guvernare prevede "combaterea eficientă a terorismului, a crimei organizate şi a corupţiei, precum şi dezvoltarea unor programe eficiente de prevenire a radicalizării şi a extremismului".

În ceea de priveşte politica externă, documentul planifică "urmărirea pragmatică a interesului naţional şi evitarea interferenţelor în treburile interne ale Bulgariei", aspectul din urmă referindu-se la campania electorală din martie 2017, în care au existat acuzaţii potrivit cărora Turcia a încercat să influenţeze rezultatul votului.

"Perspectivele fragmentării UE după referendumul (Brexit) din Marea Britanie par tot mai reale. Existenţa unor niveluri diferite de integrare a statelor membre în UE este o sursă de instabilitate. Susţinem păstrarea unităţii UE şi salutăm continuarea aprofundării integrării între statele membre", se mai arată în programul de guvernare.

Documentul mai precizează că importanţa integrării euro-atlantice este în creştere, pe fondul influenţei tot mai mari a "ţărilor terţe", din afara UE şi NATO, în regiunea Mării Negre şi a Balcanilor.

"Cooperarea între NATO şi UE ar trebui să se intensifice în mod necesar în astfel de circumstanţe", se menţionează în strategia comună prezentată la Sofia.

Potrivit programului de guvernare, Bulgaria consideră că soluţia durabilă la problema migraţiei se poate obţine doar prin eforturi comune din partea tuturor ţărilor afectate sau expuse riscului.

"Prioritatea Uniunii Europene ar trebui să fie oprirea fluxului de imigranţi la frontierele Turciei - pe uscat şi pe mare", este poziţia guvernului de coaliţie din Bulgaria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici