Polonia ar putea reţine refugiaţii în tabere de imigranţi: ”Este o idee pentru o situaţie de urgenţă care a funcţionat foarte bine în Ungaria”

Polonia elaborează măsuri legislative care ar putea permite reţinerea solicitanţilor de azil în tabere de imigranţi, potrivit ministrului polonez de Interne, citat de Reuters.

521 afișări
Imaginea articolului Polonia ar putea reţine refugiaţii în tabere de imigranţi: ”Este o idee pentru o situaţie de urgenţă care a funcţionat foarte bine în Ungaria”

Polonia ar putea reţine refugiaţii în tabere de imigranţi: ”Este o idee pentru o situaţie de urgenţă care a funcţionat foarte bine în Ungaria” (Imagine: Alexandru Hojda/ Arhiva Mediafax Foto)

Conform Ministerului de Interne polonez, asemenea măsuri, criticate de Organizaţia Naţiunilor Unite, au fost de ajutor statului ungar care le-a implementat de asemenea.

”Aceasta este o idee pentru o situaţie de urgenţă care a funcţionat foarte bine în Ungaria”, a declarat Mariusz Blaszczak, ministrul de Interne al Poloniei, pentru un radio local.

UE a aceptat să lucreze cu Ungaria asupra unei noi politici de a proteja frontierele Blocului european, reţinând în mod automat orice solicitant pe întreaga perioadă de aşteptare în urma aplicării pentru azil.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a declarat că oricine caută să obţină azil prin Ungaria va fi ţinut în ”adăposturi” pe întreaga perioadă de aşteptare de după aplicarea solicitării de azil, deşi vor fi liberi să se întoarcă înapoi în ţara lor de origine, în orice moment.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici