Serghei Lavrov îl acuză pe Barack Obama că a "forţat" UE să ia măsuri împotriva Rusiei

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, l-a acuzat luni pe preşedintele american Barack Obama că a "forţat" Uniunea Europeană să adopte sancţiuni împotriva Rusiei.

717 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov îl acuză pe Barack Obama că a "forţat" UE să ia măsuri împotriva Rusiei

Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul rus susţine că o dovadă în acest sens o reprezintă declaraţiile vicepreşedintelui american Joe Biden din 2 octombrie de la Harvard, care a vorbit despre reticenţele ţărilor UE de a lua măsuri economice împotriva Rusiei.

"Şi nici nu şi-a prezentat scuze pentru declaraţiile făcute în faţa universităţii Harvard în legătură cu faptul că Statele Unite au forţat Uniunea Europeană ca, împotriva voinţei sale şi a intereselor sale economice, să adopte sancţiuni antiruse", a declarat Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova.

"Este adevărat că ei (europenii) nu voiau să facă acest lucru. Dar încă o dată, Statele Unite şi preşedintele Statelor Unite au fost cei care au insistat, cei care au făcut reproşuri de mai multe ori Europei pentru ca aceasta să ridice capul şi să adopte măsuri economice pentru a impune costuri" Rusiei, a declarat Biden în cadrul unui discurs susţinut la Harvard.

De la începutul crizei ucrainene, UE şi Statele Unite au impus în mai multe reprize sancţiuni Rusiei, pe care o acuză că alimentează conflictul din estul Ucrainei.

Rusia a ripostat decretând un embargo asupra importurilor de produse alimentare provenind din ţările care i-au impus sancţiuni.

Această decizie a Moscovei a provocat imediat creşterea preţurilor în Rusia şi o scădere a rublei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici