Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Politica Uniunii Europene faţă de Rusia este una ”limitată”

Uniunea Europeană continuă să fie ghidată de logica sa limitată şi defectuoasă în relaţiile cu Rusia, forţând toţi partenerii săi să aleagă între Moscova şi Bruxelles, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Tass.

1019 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Politica Uniunii Europene faţă de Rusia este una ”limitată”

Serghei Lavrov: Politica Uniunii Europene faţă de Rusia este una ”limitată”

El a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă anuale ce a avut loc marţi.

Întrebat despre cooperarea dintre Uniunea Economică Euroasiatică (EAEU) şi Uniunea Europeană, Lavrov a evocat faptul că în noiembrie 2015 Comisia EAEU a trimis o propunere Bruxellesului pentru a constitui contacte cu UE. Bruxellesul nu a oferit însă niciun răspuns.

”Am primit o serie de informaţii prin intermediul a diferite canale, care sugerează faptul că UE nu consideră asociaţia de integrare economică euroasiatică emancipată, ci o ideologie condusă şi dictată de dorinţa Rusiei de a câştiga o sferă de influenţă în zonă”, a spus ministrul rus.

Potrivit lui Lavrov, mulţi politicieni contemporani nu doresc ca EAEU să aibă succes. Acesta a citat situaţia din Siria, ce doreşte negocierea cu EAEU.

”Nathalie Tocci, consilierul Federicăi Mogherini ( Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe), a afirmat că relaţiile Serbiei cu Rusia reprezintă o provocare majoră pentru sârbi în termenii unui acord cu politica externă a UE”, a adăugat acesta.

”Acest lucru demonstrează că nimic nu s-a schimbat în ultimii 12 ani sau poate chiar mai mult, de când Bruxelles considera că orice partener din Europa trebuia să aleagă între Europa şi Rusia. Din păcate, această logică limitată şi defectuoasă continuă să domine şi în prezent”, a mai afirmat Serghei Lavrov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici