Serghei Lavrov: Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt mai tensionate decât în perioada Războiului Rece

Relaţiile între Rusia şi Occident sunt mai tensionate decât erau în perioada Războiului Rece, deoarece atunci erau anumite canale de comunicare între părţile implicate şi nu exista o obsesie pentru rusofobie, a declarat luni ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, informează agenţia Tass.

2103 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt mai tensionate decât în perioada Războiului Rece

Serghei Lavrov: Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt mai tensionate decât în perioada Războiului Rece

"Consider că sunt mai tensionate (relaţiile între Rusia şi Occident). Deoarece în timpul Războiului Rece erau canale de comunicare şi nu exista o obsesie pentru rusofobie, care seamană cu un genocid prin sancţiuni", a declarat Lavrov.

Ministrul rus de Externe susţine că liderii statelor occidentale sunt conştienţi de cât de serioasă este această situaţie.

Potrivit postului BBC, Lavrov susţine că Rusia nu a modificat evidenţele aflate în locul în care a fost comis presupusul atac chimic din Siria.

Delegaţia britanică la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), a informat luni că misiunea de constatare a faptelor nu a primit încă acces în regiunea Duma, pentru a investiga incidentul.

O coaliţie formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc. Anunţul bombardamentului a venit de la preşedintele SUA, Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor "bombardamente punctuale" asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale "dictatorului" Bashar al-Assad. Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici