Serie de cutremure în Japonia, soldate cu şase răniţi

O serie de seisme violente care s-au produs în noaptea de miercuri spre joi în regiunea Tokyo au provocat rănirea uşoară a şase persoane şi mai multe pene de curent, potrivit autorităţilor locale.

14 afișări
Imaginea articolului Serie de cutremure în Japonia, soldate cu şase răniţi

Serie de cutremure în Japonia, soldate cu şase răniţi (Imagine: Mediafax Foto)

Cutremurele, dintre care cel mai puternic a avut magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, au fost resimţite puternic în capitală şi în cea mai mare parte a Japoniei, însă nu au provocat pagube majore.

Şase persoane cu vârste între 18 şi 87 de ani au fost rănite uşor. Circa 4.500 de locuinţe din oraşul Tsukuba, la nord-est de Tokyo au fost private de curent timp de câteva ore, potrivit Ministerului Industriilor.

Compania Tokyo Electric Power a demarat inspecţii în centralele nucleare ale prefecturii din Fukushima, situată la nord de cea mai afectată zonă. Aceste centrale au continuat totuşi să funcţioneze normal, a precizat ministrul.

Cutremurele, dintre care cel puţin 12 au fost suficient de puternice pentru a fi resimţite, s-au produs între ora locală 00.27 şi 06.27 (miercuri 18.27 şi 00.27 ora României) în Oceanul Pacific, la circa 100 de kilometri nord-est de Tokyo, potrivit agenţiei de meteorologie. Autorităţile nu au emis alertă de tsunami.

Cel mai puternic seism a atins magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter şi gradul "5 inferior" pe scara seismică japoneză, care măsoară efectele resimţite la suprafaţă. Un astfel de seism poate afecta şoselele şi clădirile cele mai fragile.

Alte două cutremure au atins magnitudinea de 6,3 şi 6,2 grade, iar restul între 3,9 şi 5,3 grade pe scara Richter.

În Japonia, ţară situată la îmbinarea a patru plăci tectonice, se produc anual mii de cutremure.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici