Serviciile secrete din Grecia, escrocate de un furnizor

Un antreprenor grec suspectat că a facturat la un preţ exagerat ultimele sisteme de interceptare pentru serviciile secrete şi antiterorism din Grecia, a fost inculpat şi plasat în detenţie, a anunţat sâmbătă presa elenă.

152 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete din Grecia, escrocate de un furnizor

Serviciile secrete din Grecia, escrocate de un furnizor (Imagine: Shutterstock))

Potrivit anchetei în acest caz condus de brigada de combatere a infracţiunilor financiare, serviciile greceşti au plătit în 2008 un preţ de şapte ori mai mare pentru aceste sisteme pe care furnizorul grec le-a procurat în schimbul a aproximativ un miliard de euro de la compania germană Syborg, precizează ziarele.

Omul de afaceri, care a fost audiat vineri un judecător de instrucţie, ar fi mascat operaţiunea trecând echipamentele printr-o companie offshore cu sediul în Cipru.

Potrivit presei, ancheta va continua pentru identificarea eventualilor complici, în special din cadrul serviciilor secrete EYP, conduse în perioada respectivă de un oficial devenit ulterior deputat de extremă dreapta.

Considerată endemică în Grecia, corupţia rămâne adeseori nepedepsită, iar actualul Guvern a promis combaterea ei în cadrul programului de redresare economică a ţării, supervizatde UE şi FMI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici