Serviciul de informaţii ucrainean: Rusia reduce personalul de la centrala nucleară din Zaporojie

Rusia reduce treptat personalul de la centrala nucleară Zaporojie, a anunţat vineri agenţia de informaţii militare ucrainene, citată de Reuters.

576 afișări
Imaginea articolului Serviciul de informaţii ucrainean: Rusia reduce personalul de la centrala nucleară din Zaporojie

Serviciul de informaţii ucrainean: Rusia reduce personalul de la centrala nucleară din Zaporojie

„Conform ultimelor date, contingentul de ocupaţie părăseşte treptat teritoriul centralei nucleare din Zaporojie", a anunţat Direcţia de informaţii din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev pe Telegram.

Aceasta a precizat că printre primii care au părăsit centrala nucleară se numără trei angajaţi ai companiei nucleare de stat ruseşti Rosatom, care au fost „responsabili de activităţile ruşilor”.

Conform aceleiaşi surse, angajaţii ucraineni care au semnat un contract cu Rosatom au fost, de asemenea, sfătuiţi să plece până în 5 iulie.

Direcţia a precizat că a scăzut treptat şi numărul patrulelor militare pe teritoriul centralei.

Reuters susţine că nu a putut verifica informaţia în mod independent. Rusia, care a ocupat centrala din martie 2022, nu a comentat acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici