Seulul a realizat o rachetă capabilă să atingă instalaţiile nucleare din Coreea de Nord

Coreea de Sud a realizat o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune, care îi permite să lovească instalaţiile nucleare sau militare din Coreea de Nord, a anunţat sâmbătă agenţia sud-coreeană Yonhap.

21 afișări

Agenţia pentru dezvoltarea apărării a început frabricarea rachetei sol-sol Hyunmu-3C, care are o rază de acţiune de 1.500 de kilometri, a adăugat aceasta, citând un oficial din cadrul apărării sub acoperirea anonimatului.

Racheta Hyunmu-3C ar fi capabilă să atingă unele regiuni din China, Japonia şi Rusia. Versiunea precedentă a Hyunmu avea o rază de acţiune de 1.000 de kilometri.

Potrivit unui acord cu Statele Unite, care dispun de 28.500 de militari în această ţară şi acordă protecţie nucleară Seulului în caz de război, Coreea de Sud trebuie să îşi limiteze rachetele la o rază de acţiune maximă de 300 de kilometri.

Dar Seulul are dreptul de a extinde raza de acţiune a rachetelor de croazieră în cazul în care capacitatea acestora nu depăşeşte 500 de kilograme.

Ţara vrea să se doteze cu rachete cu rază de acţiune mai lungă pentru a contracara ameninţarea sutelor de proiectile nord-coreene.

Phenianul dispune de aproximativ 600 de rachete Scud capabile să atingă obiective din Sud şi, eventual, din Japonia.

Alte 200 de rachete Rodong-1 ar putea lovi Tokyo. Pe de altă parte, Phenianul dispune de rachete intercontinentale Taepodong, testate în trei reprize.

Tensiunea a crescut în primăvară între cele două Corei, în urma naufragiului unei corvete sud-coreene imputat Phenianului. Incidentul s-a produs în apropiere de linia de demarcaţie maritimă dintre cele două ţări şi a provocat moartea a 46 de marinari sud-coreeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici