Seulul: Phenianul ar putea efectua un nou test nuclear

Coreea de Nord ar putea efectua un al treilea test nuclear ca răspuns la o rezoluţie a Consilului de Securitate al ONU care condamnă testul său de la 25 mai, a apreciat vineri Ministerul sud-corean al Apărării.

16 afișări
Imaginea articolului Seulul: Phenianul ar putea efectua un nou test nuclear

Seulul: Phenianul ar putea efectua un nou test nuclear

"Eu cred că este posibil", a declarat Won Tae-jae, purtătorul de cuvânt al ministerului, în legătură cu informaţii privind posibilitatea unui nou test. "Este normal să credem că acesta poate avea loc", a adăugat el.

Reprezentanţi ai serviciilor de spionaj americane l-au averizat pe preşedintele Barack Obama în legătură cu intenţia Coreei de Nord de a răspunde cu un alt test nuclear unei noi rezoluţii a ONU care o condamnă, a anunţat postul de televiziune Fox News, citând surse din cadrul serviciilor de informaţii.

CIA a descoperit, de asemenea, potrivit Fox News, că nord-coreenii ar intenţiona să îşi prelucreze barele de combustibil nuclear pentru a obţine plutoniu de calitate militară, să îşi relanseze programul de îmbogăţire a uraniului şi să procedeze la tirul unei alte rachete balistice intercontinentale, de tip Taepodong-2.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să adopte în cursul zilei un proiect de rezoluţie care să înăsprească sancţiunile în vigoare împotriva Coreei comuniste, pentru a o pedepsi în urma testului său nuclear de la 25 mai, cel de al doilea test din istoria acestui stat, după cel din octombrie 2006.

Consiliul urmează să se întrunească la ora locală 11.00 (18.00 ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici