Seulul se aştepta ca potenţiala întâlnire Trump-Kim Jong Un să conducă la denuclearizarea Coreei de Nord

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in este de părere că potenţiala întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi liderul de la Phenian, Kim Jong Un, ar putea conduce la denuclearizarea Coreei de Nord, a declarat Kim Eui-kyeom, purtător de cuvânt al Preşedinţiei de la Seul.

901 afișări
Imaginea articolului Seulul se aştepta ca potenţiala întâlnire Trump-Kim Jong Un să conducă la denuclearizarea Coreei de Nord

Seulul se aştepta ca potenţiala întâlnire Trump-Kim Jong Un va conduce la denuclearizarea Coreei

Kim Jong Un i-a spus şefului Biroului de Securitate Naţională de la Seul că o întâlnire cu Trump ar fi o evoluţie majoră, a mai declarat purtătorul de cuvânt, informează agenţia de ştiri Reuters.

Liderul de la Phenian a afirmat că este pregătit să "denuclearizeze" Coreea de Nord şi să suspende testarea rachetelor balistice şi a altor arme nucleare, potrivit şefului Biroului de Securitate Naţională al Coreei de Sud, Chung Eui-Yong.

Preşedintele american Donald Trump a acceptat, joi, să îl întâlnească pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un până în luna mai, ca răspuns la invitaţia Phenianului, a mai precizat oficialul sud-coreean.

Casa Albă a confirmat că preşedintele SUA, Donald Trump, a acceptat invitaţia liderului regimului de la Phenian.

"(Donald Trump) va accepta invitaţia de a se întâlni cu Kim Jong Un într-un loc şi timp ce urmează să fie stabilite. Aşteptăm cu nerăbdare denuclearizarea Coreei de Nord. Între timp, toate sancţiunile şi presiunea maximă trebuie să continue", a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici