Seulul şi Phenianul poartă discuţii despre participarea Coreei de Nord la Jocurile de la Pyeongchang

Reprezentanţii Seulului şi ai Phenianului au început, luni, o nouă serie de discuţii pentru a discuta oferta Coreei de Nord de a trimite o formaţie artistică la Olimpiada de Iarnă de la Pyeongchang de luna viitoare, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

253 afișări
Imaginea articolului Seulul şi Phenianul poartă discuţii despre participarea Coreei de Nord la Jocurile de la Pyeongchang

Seulul şi Phenianul poartă discuţii despre participarea Coreei de Nord la Jocurile de la Pyeongchang

Discuţiile de luni sunt primele la nivel de lucru dintre cele două state, după ce reprezentanţii regimului de la Phenian au fost de acord să trimită o delegaţie la Jocurile Olimpice de Iarnă ce vor avea loc în perioada 9-25 februarie.

Potrivit Ministerului sud-coreean al Unificării, cele două delegaţii discută despre numărul interpreţilor, despre programul acestora, dar şi despre traseul pe care îl vor parcurce până la Pyeongchang.

De asemenea, Baik Tae-hyun, purtător de cuvânt al Ministerului Unificării din Coreea de Sud, a declarat că cele două delegaţii discută şi despre posibilitatea formării unei echipe inter-coreene de hochei feminin, care să cuprindă sportive din ambele state.

Coreea de Nord a propus ca noi discuţii la nivel de lucru să aibă loc la data de 17 ianuarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici