Video Shanghai: Taifunul Wipha determină evacuarea a 200.000 de locuitori

Aproximativ 200.000 de persoane vor fi evacuate din oraşul Shanghai, centrul financiar al Chinei, din calea taifunului Wipha care se se îndreaptă spre metropola chineză, relatează BBC News Online.

1 afișare

Locuitorii cartierelor cele mai expuse au fost transferaţi în adăposturi temporare pe măsură ce taifunul se apropie de oraş. Meteorologii au avertizat că furtuna, care va atinge probabil coastele Chinei miercuri dimineaţă, ar putea fi cea mai violentă din ultimii zece ani.

Rafalele de vânt puternice şi ploile torenţiale s-au abătut deja deasupra nordului insulei Taiwan, determinând autorităţile să închidă şcolile şi să anuleze cursele aeriene. O persoană a murit după ce o schelă de construcţii s-a prăbuşit în capitala Taipei, potrivit unor prime informaţii.

Autorităţile din Shanghai şi provinciile de coastă Zhejiang şi Fujian au emis alerte de taifun, potrivit agenţiei China Nouă.

Experţii susţin că taifunul care creşte în intensitate pe măsură ce se apropie de coastele Chinei ar putea fi însoţit de ploi torenţiale de până la 200 de milimetri pe metrul pătrat şi rafale de vânt de peste 150 de kilometri pe oră.

"Este pentru prima dată în ultimii zece ani când centrul furtunii va lovi probabil oraşul Shanghai", a declarat Ding Ruoyang, meteorolog în cadrul Serviciului de Meteorologie din Shanghai.

"Evacuarea vizează populaţia care locuieşte în case vechi şi periculoase, muncitorii care locuiesc temporar pe şantiere, precum şi cei care locuiesc în apropierea litoralului", a adăugat acesta.

Autorităţile provinciei vecine Zhejiang au avertizat locuitorii să se pregătească de evacuare şi de eventualele indundaţii şi alunecări de pământ şi au cerut navelor să se întoarcă în port.

Cea mai devastatoare furtună care a afectat recent coastele Chinei a fost taifunul Winnie care a provocat moartea a 236 de persoane în 1997.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici