Shimon Peres îl acuză pe Benjamin Netanyahu că a împiedicat semnarea unui acord de pace cu palestinienii în 2011

Preşedintele israelian Shimon Peres l-a acuzat, marţi, pe premierul Benjamin Netanyahu că a împiedicat în 2011 semnarea unui acord de pace negociat în secret cu palestinienii.

343 afișări
Imaginea articolului Shimon Peres îl acuză pe Benjamin Netanyahu că a împiedicat semnarea unui acord de pace cu palestinienii în 2011

Benjamin Netanyahu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Noi (Shimon Peres şi preşedintele palestinian Mahmoud Abbas) am discutat despre prevederile principale ale acordului, care părea deja a fi pregătit", a declarat preşedintele israelian.

El a recunoscut că, în 2011, a avut mai multe întâlniti cu preşedintele palestinian la Amman, pentru a lansa un canal secret de negociere.

"Netanyahu mi-a zis să aştept câteva zile, crezând că Tony Blair (trimisul special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu) va face o ofertă mai bună (...). Au trecut mai multe zile şi nu am primit nicio ofertă mai bună", a afirmat Peres.

Termenul limită al negocierilor dintre israelieni şi palestinieni, relansate în iulie de secretarul de Stat american, a expirat pe 29 aprilie, soldându-se cu eşecul intenselor eforturi depuse de John Kerry.

În august 2011, Abbas a confirmat existenţa unui canal secret de negociere între el şi preşedintele israelian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici