Shimon Peres: Presupusa sinceritate a Iranului poate fi verificată doar prin acţiuni

Preşedintele Israelului, Shimon Peres, a declarat luni, la Haga, că presupusa sinceritate a Iranului în criza nucleară poate fi verificată doar prin acţiuni, în timp ce premierul Benjamin Netanyahu se deplasează la New York pentru a contracara atitudinea moderată a regimului iranian.

79 afișări
Imaginea articolului Shimon Peres: Presupusa sinceritate a Iranului poate fi verificată doar prin acţiuni

Preşedintele Israelului, Shimon Peres (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Sinceritatea Iranului poate fi verificată doar pentru fapte şi acţiuni", a declarat Peres.

"Sper că faptele vor justifica speranţele pe care mulţi au început să le aibă în legătură cu un viitor diferit pentru Iran", a adăugat preşedintele Israelului, aflat în vizită în Olanda.

Peres a observat o serie de contradicţii în discursul preşedintelui iranian, Hassan Rohani, argumentând că fabricarea rachetelor cu rază lungă de acţiune "nu poate avea altă explicaţie decât echiparea cu ogive nucleare".

Noul preşedinte al Iranului, Hassan Rohani, a exprimat, cu ocazia Adunării Generale a ONU, intenţia dialogului cu Statele Unite pentru depăşirea crizei nucleare iraniene, condamnând Holocaustul, o schimbare fundamentală de atitudine faţă de predecesorul său, Mahmoud Ahmadinejad.

Iranul este suspectat de Israel şi de Occident că încearcă să fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, efectuează o vizită în Statele Unite, unde se va întâlni cu preşedintele Barack Obama. Netanyahu va rosti un discurs la Naţiunile Unite, ocazie cu care probabil va încerca să convingă că ameninţarea nucleară reprezentată de Iran nu s-a diminuat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici