Şi Australia îşi evacuează ambasada de la Kiev. Morisson: „Guvernul chinez este bucuros să critice, dar rămâne înfricoşător de tăcut cu privire la trupele ruse”

Australia a anunţat duminică că îşi evacuează ambasada de la Kiev deoarece situaţia de la graniţa dintre Rusia şi Ucraina s-a deteriorat rapid, premierul Scott Morrison cerând Chinei să nu rămână „înfricoşător de tăcut” în legătură cu criza.

1572 afișări
Imaginea articolului Şi Australia îşi evacuează ambasada de la Kiev. Morisson: „Guvernul chinez este bucuros să critice, dar rămâne înfricoşător de tăcut cu privire la trupele ruse”

Personalul ambasadei Australiei la Kiev a fost direcţionat către un birou temporar din Lvov, un oraş din vestul Ucrainei, la aproximativ 70 de kilometri de graniţa cu Polonia, a declarat ministrul de externe, Marise Payne, într-un comunicat.

„Continuăm să sfătuim australienii să părăsească Ucraina imediat prin mijloace comerciale”, a spus Payne, citată de Reuters.

Morrison a spus că situaţia „ajunge într-o etapă foarte periculoasă”, adăugând că „acţiunile autocratice unilaterale ale Rusiei de a ameninţa şi de a agresa Ucraina reprezintă lucruri complexe şi cu totul inacceptabil”.

Premierul a cerut Beijingului să vorbească în numele Ucrainei, după ce China a criticat o întâlnire a miniştrilor de externe americani, australieni, japonezi şi indieni de la Melbourne, de săptămâna trecută.

„Guvernul chinez este bucuros să critice Australia... dar rămâne înfricoşător de tăcut cu privire la trupele ruse care se adună la graniţa cu Ucraina”, a declarat Morrison într-o conferinţă de presă.

Relaţiile dintre Australia şi China, principalul său partener comercial, s-au înrăutăţit după ce Canberra a interzis Huawei Technologies în 2018, a înăsprit legile împotriva interferenţelor politice străine şi a cerut o investigaţie independentă asupra originilor COVID-19.

Statele Unite şi Europa şi-au intensificat avertismentele cu privire la un atac iminent al Rusiei asupra Ucrainei, în timp ce Kremlinul luptă pentru mai multă influenţă în Europa post-Războiului Rece.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici