Siemens cooperează cu autorităţile austriece în cadrul unei anchete de corupţie

Siemens cooperează cu autorităţile din Austria în cadrul unei investigaţii privind acuzaţiile de posibilă corupţie legate de contracte de construcţie de spitale, potrivit Reuters.

511 afișări
Imaginea articolului Siemens cooperează cu autorităţile austriece în cadrul unei anchete de corupţie

Siemens cooperează cu autorităţile austriece în cadrul unei anchete de corupţie

Mai multe persoane sunt investigate pentru fraudă gravă, a declarat biroul procurorului din Feldkirch, adăugând că sumele implicate ar fi mai mici de 10 milioane de euro.

Siemens a precizat că investigaţia se bazează pe informaţiile pe care compania le-a furnizat procuraturii în cursul unei anchete de conformitate în curs de desfăşurare.

„Siemens cooperează pe deplin cu autorităţile”, a precizat compania de inginerie, adăugând că nu va face comentarii cu privire la investigaţiile în curs.

Procurorii austrieci au declarat că cinci persoane au fost arestate în cadrul anchetei, mai multe percheziţii domiciliare având loc săptămâna trecută.

Procurorul a refuzat să confirme numele companiilor sau al persoanelor implicate.

Ziarul german Die Welt a anunţat marţi că presupusa fraudă se referă la un „sistem criminal” în care suspecţii au folosit documente false pentru a se îmbogăţi.

Acuzaţiile se referă la facturi umflate pentru livrarea de tehnologie pentru clădiri de la divizia Smart Infrastructure a Siemens, a precizat ziarul, adăugând că facturile au fost plătite în legătură cu extinderi şi clădiri noi folosite de un operator de sănătate publică din Voralberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici