Siguranţa ofiţerului care a dezvăluit conversaţia lui Trump cu Zelenski este pusă în pericol

Avocaţii ofiţerului de securitate care l-a reclamat pe preşedintele SUA, Donald Trump, pentru conţinutul conversaţiei telefonice cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, atenţionează că retorica liderului american l-ar pune în pericol pe clientul lor, relatează cotidianul The Guardian.

2464 afișări
Imaginea articolului Siguranţa ofiţerului care a dezvăluit conversaţia lui Trump cu Zelenski este pusă în pericol

Siguranţa ofiţerului care a dezvăluit conversaţia lui Trump cu Zelenski este pusă în pericol

Andrew Balkaj, avocatul principal ce apără poziţia ofiţerului de securitate care a reclamat atitudinea preşedintelui american în discuţia cu şeful de stat ucrainean, a cărui identitate este confidenţială, avertizează autorităţile de la Washington asupra faptului că remarcile publice făcute de Donald Trump ameninţă siguranţa clientului lor.

Într-o scrisoare oficială adresată directorului Securităţii Naţionale americane, Josph Maguire, avocatul Balkaj şi-a exprimat „îngrijorarea legată de clientul” său, ca urmare a agresivităţii afirmaţiilor
emise de Trump.

Complementar, într-un document similar, Andrew Balkaj solicită Camerei Reprezentanţilor şi Senatului american „să acţioneze în favoarea protecţiei acuzatorului”, statuând faptul că „acesta este un sistem protejat, în care răzbunarea, directă sau indusă, nu este permisă”.

Reacţiile avocaţilor acţionând pentru protecţia agentului de securitate vin ca răspuns la declaraţiile publice făcute de preşedintele Trump în legătură cu identitatea şi acţiunea ofiţerului. „Îmi doresc să-l cunosc pe cel care m-a acuzat, cu atât mai mult cu cât acest acuzator...a prezentat conversaţia perfectă cu un lider străin într-o modalitate inadecvată şi frauduloasă”, a comunicat Donald Trump prin intermediul unei postări pe platforma Twitter.

Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei investigarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA.

Taguri:
sua,
trump,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici